profiteer
van de trend

Android App Development

Android Apps bij SemIT

SemIT ontwikkelt professionele Android apps geheel gericht op de wensen van uw bedrijf. Het gebruik van mobiele telefoons en tablets neemt steeds meer toe. Het is dan ook belangrijk om van deze blijvende trend te profiteren en uw bedrijf te profileren met uw eigen mobiele Android app.

Tegenwoordig wordt een eigen app voor een bedrijf dan ook niet meer als leuk extraatje gezien, maar als een noodzakelijke vernieuwing. SemIT kan u van begint tot eind helpen met het bedenken, ontwikkelen,  testen en lanceren van uw nieuwe app.

Wat is Android precies?

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Het is vooral ontwikkeld voor het gebruik van smartphones en tablets, maar de software wordt ook gebruikt voor camera´s, televisies, spelcomputers en smartwatches.

Android is een open-source platform, wat betekent dat de onderliggende code in principe door iedereen gebruikt en aangepast mag worden. Vooral deze eigenschap maakt dat Android als systeem erg populair is en op een groot aantal apparaten gebruikt wordt.

Hoe een App uw onderneming kan doen groeien

Een van de grootste voordelen van een mobiele app is dat u hiermee bedrijfsprocessen kunt automatiseren. Dit werkt tijdbesparend. Terugkerende taken worden zo een stuk sneller afgehandeld. Tijd die u aan andere zaken kunt besteden.

Een app kan voor meerdere doeleinden worden gebruikt. Hij kan bijvoorbeeld ingezet worden voor marketingactiviteiten of als communicatiemiddel. Zo kunnen promotionele acties worden ondersteund, klanten worden geïnformeerd en interne processen worden verbeterd.

Kortom een goed op uw bedrijf ingestelde app kan uw flink wat werk uit handen nemen en geld opleveren!

Android Apps laten ontwikkelen door SemIT, hoe gaat dit in zijn werk?

Een app kan nog zo goed ontwikkeld zijn, het allerbelangrijkste is natuurlijk dat deze een toegevoegde waarde moet leveren aan uw bedrijf, anders heeft u er niets aan. Wij zullen dan ook starten met het onderzoeken met welk soort app uw bedrijf echt verder wordt geholpen.

Dit doen wij door met u in gesprek te gaan over wat u wilt bereiken met de app en hoe dit specifiek voor uw onderneming eruit moet komen te zien. Hierbij kijken wij ook naar de concurrentie, wat is er al en hoe zorgen wij ervoor dat uw app vernieuwend is.

Vervolgens gaan wij kijken naar de vormgeving van de app. Afbeeldingen, foto´s, lettertype, dit alles bepaalt het visuele deel van de app en dit moet goed aansluiten bij de inhoud van de app.

Dan start bij ons het meest leuke en uitdagende deel van de opdracht: de technische realisatie van de app. Alle eerdere ideeën en gemaakte keuzes komen hiermee tot leven. Wanneer de app klaar is dan wordt deze uitgebreid getest en met u doorgenomen. Indien nodig worden er nog aanpassingen gemaakt.

Als de app helemaal naar tevredenheid is dan wordt deze gepubliceerd in Google Play Store.

Semit Android Apps